Άγιος Νικόλαος (Λιμανάκι), Καρλόβασι, 83200 Σάμος
Manager: ΚΥΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, e-mail: info@alkioni-samos.com
Τηλ./Fax +30 22730 34317, Κινητό + 30 6946 567252

Το κτήριο βρίσκεται στον οικισμό Αγίου Νικολάου ή Λιμανάκι. Την πρώτη ονομασία την οφείλει σ’ ένα πολύ παλιό Βυζαντινό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου ο (χρονολογείται γύρω στο 1400 μ.χ.) αρκετά καλοδιατηρημένο. Η δεύτερη ονομασία οφείλεται στα δυο φυσικά λιμανάκια που υπάρχουν. Ο οικισμός ανήκει στο χωριό Κοντακέικα και απέχει 5 χλμ από το Καρλόβασι στο οποίο μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα: τράπεζες, ταχυδρομείο, σούπερ μάρκετ, internet cafe, εμπορικά καταστήματα, κέντρο υγείας.

Ο οικισμός του Αγίου Νικολάου απέχει 25 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Σάμο και περίπου 20 χλμ από το Κοκκάρι, ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού.

Η Βίλα Αλκυόνη σας υποδέχεται σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον καθώς οι μπανανιές και η κάθε άλλου είδους βλάστηση σμίγουν με τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά της θάλασσας. Η πρόσβαση στο κατάλυμα είναι δυνατή από δύο επαρχιακούς δρόμους που διακλαδίζοντας από την κύρια αρτηρία που συνδέει το Καρλόβασι με τη Σάμο. Και οι δύο δρόμοι καταλήγουν στη βίλα Αλκυόνη και σταματούν εκεί διατίθεται χώρος για στάθμευση. Εδώ μπορείτε να ξεχάσετε όλους τους θορύβους της πόλης, ο μόνος θόρυβος που μπορεί να απολαύσει κανείς είναι ο παφλασμός των κυμάτων και το κελάδημα των πουλιών, κατεβαίνοντας μία σκάλα βρίσκεστε αμέσως στη θάλασσα.

Η ακτή που πλαισιώνει το κατάλυμα επιτρέπει σε κάποιο σημείο της την πρόσβαση στη θάλασσα καθώς υπάρχουν 15 περίπου μέτρα μιας πολύ χαριτωμένης παραλίας με βότσαλα και κρυστάλινα νερά. Αν κάποιος αναζητήσει την κοντινότερη μεγάλη παραλία θα τη βρει στα 150 περίπου μέτρα και αυτή η παραλία είναι με βότσαλο όπως άλλωστε όλες οι παραλίες στο βόρειο μέρος του νησιού. Σε δύο περίπου λεπτά με τα πόδια μπορεί κανείς να απολαύσει ένα πολύ καλής ποιότητας φαγητό στην ξακουστή ψαροταβέρνα `Οι Ψαράδες’ η να πιει κάτι στην καφετέρια που βρίσκεται δίπλα στην ταβέρνα.


 
Αρχική | Τοποθεσία | Δωμάτια-Παροχές | Τιμές-Κρατήσεις